Szybka przekąska - cukinia z serem pleśniowym
Należę do osób które uwielbiają cukinię. Jeszcze do niedawna najczęściej robiłam z niej zupę krem na bazie rosołu wołowego z serkiem topionym Hochland Emmentaler. Jednak jak niedawno w supermarkecie przeczytałam skład tego serka topionego
...to postanowiłam znacznie rzadziej go jeść. Tym bardziej że tyle się ostatnio mówi o tym że mleko w proszku jest ponoć rakotwórcze. Ale mam już nowy ulubiony sposób na cukinię - teściowa poleciła mi przepis na prostą przekąskę z cukinii a mianowicie cukinię pieczoną w piekarniku z odrobiną serka pleśniowego. Nie dość że jest to banalnie proste i szybkie w przygotowaniu to smakuje wyśmienicie i jest zdrowe.
Polecam!
Składniki
woda, masło, ser, odtłuszczone mleko w proszku, sole emulgujące:
E450, E452, E339, białka mleka, aromat naturalny, ser Emmentaler,
regulatory kwasowości: E331 i kwas cytrynowy, sól, barwnik: annato...to postanowiłam znacznie rzadziej go jeść. Tym bardziej że tyle się ostatnio mówi o tym że mleko w proszku jest ponoć rakotwórcze. Ale mam już nowy ulubiony sposób na cukinię - teściowa poleciła mi przepis na prostą przekąskę z cukinii a mianowicie cukinię pieczoną w piekarniku z odrobiną serka pleśniowego. Nie dość że jest to banalnie proste i szybkie w przygotowaniu to smakuje wyśmienicie i jest zdrowe.
Polecam!
nie dość, ze jesteś kopalnią wiedzy kosmetycznej to jeszcze te przepisy są bajeczne. I jak Cię tu nie lubić?? Pozdrawiam ciepło
ReplyDeletegenialny przepis - lecę jutro po ser bo cukinię już mam :D
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletePycha:) na pewno wypróbuję:)
ReplyDeleteCoś czuję, że teściowa zajmie stałe miejsce na blogu ;)
ReplyDeleteKoniecznie muszę zrobić. Świetny przepis.
ReplyDeleteUwielbiam to! Kolejny świetny przepis :)
ReplyDeletesuper!kolejny prosty i smakowity pomysł na przekąskę.Dziś robiłam duże muszle nadziewane ricottą z cukinią wg przepisu Nieesi25,a jutro będzie tarta Pascala,którą polecałaś:)
ReplyDeletepozdrawiam