Szybka przekąska - peanut butter and jelly ricecake

Uwielbiam gotować i każdego tygodnia spędzam w kuchni godziny przygotowując śniadania, obiady i kolacje. Nie zniechęcają mnie nawet pracochłonne dania jeśli tylko mam czas je przygotowywać. Jeśli jednak chodzi o przekąski.to jestem strasznym leniuchem i dlatego muszą one być banalnie proste, szybkie w przygotowaniu i w miarę zdrowe żeby wyrzuty sumienia nie odbierały mi przyjemności jedzenia.

Moją najnowszą ulubioną przekąską są wafle ryżowe z masłem orzechowym (moje masło jest z Lidla, polecam je bardzo bo ma bardzo prosty i zdrowy skład, żadnej chemii)  i domowym dżemem owocowym (jeśli dżemem można w ogóle nazwać świeże owoce z działki teściowej podgrzane w garnuszku z cukrem). W tym tygodniu na działce obrodziły jeżyny i dlatego objadamy się dżemem jeżynowym.

Takie proste, takie dobre.

Masło orzechowe z Lidla ma bardzo prosty skład - orzeszki ziemne, cukier trzcinowy, sól morska oraz olej roślinny. Żadnych ulepszaczy czy konserwantów.















A jaka jest Wasza ulubiona przekąska? 

Comments

  1. Ja jednak wolę masło orzechowe, które ma w składzie tylko orzeszki ziemne :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts