Szybka przekąska - peanut butter and jelly ricecake
Uwielbiam gotować i każdego tygodnia spędzam w kuchni godziny przygotowując śniadania, obiady i kolacje. Nie zniechęcają mnie nawet pracochłonne dania jeśli tylko mam czas je przygotowywać. Jeśli jednak chodzi o przekąski.to jestem strasznym leniuchem i dlatego muszą one być banalnie proste, szybkie w przygotowaniu i w miarę zdrowe żeby wyrzuty sumienia nie odbierały mi przyjemności jedzenia.
Moją najnowszą ulubioną przekąską są wafle ryżowe z masłem orzechowym (moje masło jest z Lidla, polecam je bardzo bo ma bardzo prosty i zdrowy skład, żadnej chemii) i domowym dżemem owocowym (jeśli dżemem można w ogóle nazwać świeże owoce z działki teściowej podgrzane w garnuszku z cukrem). W tym tygodniu na działce obrodziły jeżyny i dlatego objadamy się dżemem jeżynowym.
Takie proste, takie dobre.
A jaka jest Wasza ulubiona przekąska?
Moją najnowszą ulubioną przekąską są wafle ryżowe z masłem orzechowym (moje masło jest z Lidla, polecam je bardzo bo ma bardzo prosty i zdrowy skład, żadnej chemii) i domowym dżemem owocowym (jeśli dżemem można w ogóle nazwać świeże owoce z działki teściowej podgrzane w garnuszku z cukrem). W tym tygodniu na działce obrodziły jeżyny i dlatego objadamy się dżemem jeżynowym.
Takie proste, takie dobre.
Masło orzechowe z Lidla ma bardzo prosty skład - orzeszki ziemne, cukier trzcinowy, sól morska oraz olej roślinny. Żadnych ulepszaczy czy konserwantów. |
A jaka jest Wasza ulubiona przekąska?
Ja jednak wolę masło orzechowe, które ma w składzie tylko orzeszki ziemne :)
ReplyDelete